Meie sõbrad talunikud ja väiketootjad
Wicca menüüs on peategelasteks hooajaline kodumaine tooraine metsast ja merest, aasalt ning põllult, millesse on põimitud ürtide vägi ja lillede maagia. Meile on väga oluline, et kasutame oma roogades puhast ja orgaanilist toorainet. Siin tutvustamegi teile oma sõpru talunikke ning väiketootjaid, kelle käest rõõmuga oma kauba ostame.
Äntu mahebroileriliha meie söögilaual
Mahebroileritel on kanalates piisavalt ruumi ja võimalus soovi korral puidust õrrel tukkuda. Soojema ilmaga käivad kanad õue peal siblimas ehk neil on oluliselt paremad elutingimused kui tavatootmises kasvatatud broileril.
Mahekanakasvatuses saavad kanad söögiks mahesööta, mida Äntu mõisa maadel ise puhtalt kasvatatakse. Mahebroileri sööt ei sisalda taimekaitsejääke ja on GMO-vaba.
Mahebroileri eluiga on üle kahe korra pikem kui tavatootmises kasvatatud broileril.
Kõige selle tulemuseks on maitsvam ja kulinaarselt väärtuslikum liha, Maitsenauding mahlasest ja küllusliku maitsega kanalihast on täiuslik!
Piimatooted Saida farmist
SIIT SAAME ME hommikusöögi juustud, jogurti ja kondiitritoodetele kohupiima
Saidafarm OÜ on 8 omanikuga ökoloogiline farm alates 1992-st aastast. Selles farmis ei ole farmi algusest kuni tänaseni kasutatud mürkkemikaale ega keemilisi väetisi.
Alates 1994. a. töötlevad nad kogu piima oma väikeses meiereis. Valmistatakse juustusid, kohupiimasid, kohupiimakreeme, jogurteid.
Vaata lisa Saidafarmi kodulehelt.
Juustud Kolotsi talust
SIIT SAAME ME oma menüüdesse juustud
Kolotsi talu asub Lõuna-Eestis, Haanja looduspargi territooriumil. Talus kasvatatakse kitsi ja tehakse juustu nii kitse kui lehma piimast.
Kolotsi talu soov on pakkuda oma loomadele võimalikult liigiomast elukeskkonda. Seetõttu saavad kõik nende kitsed käia metsas ja heinamaal. Kogu toidulaua rikkus kajastub piima maitses ja hiljem ka juustumaitses.
Pitsajuust Viinamärdi talust ja meiereist
SIIT SAAME ME pitsade juustud, mida kasutame resto Verdes
Esimesed Viinamärdi talu meiereis valminud itaaliapärased pehmed juustud olid Burrata, Straccatella ja Mozzarella, mis on käsitisi valmisatud Viinamärd farmist pärit puhtast ja naturaalsest lehmapiimast. Talu karjas on üle saja piimalamba, kelle piimast toodetakse erinevaid, peamiselt itaaliapäraseid lambajuuste.
Tubri kitsekasvatustalu
SIIT SAAME ME koostisosad Restoran Wicca desserdi jaoks.
Tubri Kitsekasvatustalu pakub kitsepiimatooteid nagu madalpastöriseeritud kitsepiima, kitsekohupiima kitsepiimajogurtit ning halumi juustu.
Eesti Seenefarm
SIIT SAAME ME seened Restoran Wicca toitudesse
Eesti Seenefarmis kasvatatakse gurmee- ja söögiseeni eestimaisel toorainel. Tooraineks kasutatakse puidutööstuse jääke- saepuru ning viljakoristus jääke- põhku. Nad valmistavad seenekotid algusest lõpuni ise. Kultuurist viljakehani valmivad asuterservikud ja lõvilakk Eesti Seenefarmi valvsa ja kvaliteetse pilgu all termo-konteinerites Kullamaal, Lääne-Nigula vallas.
Võrsed Luxvegist
SIIT SAAME ME oma toitudesse võrsed
Luxveg OÜ on pereettevõte mille põhitegevusalaks on mikrosuuruses vürtsi- ja maitsetaimede, söödavate õite ning eksklusiivsemate miniköögiviljade kasvatamine. Neid võib nimetada valdkonna pioneerideks Eestis, olles selles tegutsenud üle kümme aastat.
Must Küüslauk OÜ
SIIT SAAME ME oma toitudesse musta küüslaugu
Must Küüslauk valmib vaid Eestimaal mahedalt kasvanud küüslaugust. Ühtegi taimekaitsevahendit ega kunstlikku väetist ei ole need taimed näinud. Küüslaugul lastakse pärast õigeaegset koristamist mõnda aega päikesesoojal maapinnal kuivada. Seejärel küüslauk puhastatakse ning küpsetatakse madalal temperatuuril ja kõrge niiskuse juures nädalaid.
Ebaküdooniad Vinkymon OÜst
SIIT SAAME ME ebaküdooniad, mida kasutame erineval moel, Restoran Wiccas, Resto Verdes ja kondiitritoodetes
Vinkymon OÜ on Eesti erakapitalil põhinev perefirma, mis on asutatud 2012. aastal. Ettevõte on spetsialiseerunud eestimaiste supertoiduainete ebaküdoonia ja küüslaugu kasvatamisele ja töötlemisele.
Toodangu kasvatamine toimub Väike-Maarja vallas Ärina külas. Kogu endakasvatatud toodang töödeldatakse ja pakendatakse ettevõtte tsehhis.
Jahu- Jaan jahud
SIIT SAAME ME jahu millega valmivad kõik meie leivad, saiad ja küpsetised
Kivikülas, Haapsalu külje all, asub Lauri-Jaani talu, mis on üks Eesti esimesi mahetalusid. Nad on juba 30 aastat sealsetel põldudel vilja kasvatanud ning täna jahvatavad sellest ka traditsioonilise kiviveski abil jahu. Ehedalt ja mahedalt – toitu ja tervist sünteetiliste väetiste või tõrjevahendite kaudu rikkumata.
Kiviveski jahud on eripärased ja omanäolised. Läänemaa kivistel põldudel kasvanud teravili on eriliselt heade maitseomadustega ning kõrge kvaliteediga, mis aitab saavutada maitsvamat lõpptulemust.
Toortatar RemedyWayst
SIIT SAAME ME toortatra ja tooted sellest
RemedyWay OÜ on Eesti ettevõte. Tegevusvaldkonnaks on kõik, mis on seotud inimese tervisega: terviseteemaliste käsiraamatute kirjastamine; naturaalsest toorainest meesegude ja toortatra maiustuste, -snäkkide tootmine; mahe toortatra tangude ja -jahude tootmine; tooted tatrakestadest, kosmeetilise salvi valmistamine.
RemedyWay alustas oma esimeste toodete väljatöötamist omanike talu köögis Viira talus. Nõudluse suurenedes avati 2014 aastal Täkumetsa külas, Ida-Virumaal tehas
Järveotsa vutifarm
SIIT SAAME ME vutid, mida restoran Wiccas pakume
Matjama Põldvutifarm asutati 1978. aastal kohaliku Metsainstituudi poolt. Alates 2001. a. tegutseb farm Järveotsa vutifarmi nime all. Järveotsa vutifarmis on 10 000 põhikarja lindu. Põhitoodanguks on vutimunad ja –liha. Farm võimaldab toota kuni 12 miljonit muna ja 25 t liha aastas.
Muhu Liha
SIIT SAAME ME lambakeele, lambamaksa, suitsuvorsti
Muhu Liha Tulundusühistu koondab Muhu saare lamba- ja veisekasvatajaid
Ühistu liikmed kasvatavad lambaid ja veiseid Muhu saarel. Muhu Liha Tulundusühistu eesmärgiks on pakkuda Eestimaa niitudel kasvanud õnnelike lammaste ja veiste maitsvat liha. Kõik tooraine pärineb Eesti taludest ja tooted valmivad Muhu saarel.
Liivima Lihaveis ja Liivima Uluk
SIIT SAAME ME veiseliha ja ulukiliha
Liivimaa LIhaveis alustas oma teekonda kümnekonna talunikuga, luues kaubamärgi Liivimaa Lihaveis. Järgnevatel aastatel kaasasati oma tegevustesse üha rohkem talunikke, kes mõistsid korrelatsiooni lihakvaliteedi ning looma ja keskkonna heaolu vahel. Lisaks sooviti jätkusuutlikku majandamist silmas pidades väärindada loom ninast sabani. Olles arusaanud Eesti liigrikaste rohumaade väärtusest ning nende jätkusuutlikust majandamisest oli järgmiseks loomulikuks sammuks meie puhas metsaand – uluki tagasi toomine kodukokani. Liivimaa Uluk pesitseb seega samadel väärtustel – puhas tooraine ning jätkusuutlik tootmisprotsess.
Freezeday
SIIT SAAME ME külmkuivatatud kodumaised marjad
Aastal 2011 otsis Freezedry OÜ asutaja Mermi külmkuivatatuid maasikaid jaekaubandusvõrgust, millele ei oleks lisatud suhkruid. Otsingud luhtusid. Nii ei jäänudki Freezday asutajal muud üle õppida ise valmistama täiuslikult külmkuivanud maasikaid, millel oleks Eestimaa maasikate originaalne magus maitse ja lõhn. Tänaseks on nad esimene ja ainus külmkuivatuse tehnoloogiat kasutav tehas Eestis.
Idealfarmist tulevad meile mahlad ja äädikad
SIIT SAAME ME mahlad ja äädikad
Ideafarmi tekkelugu läheb ligi 10ne aasta tagusesse aega, kus esimesteks toodeteks olid leedriõie- ja angervaksasiirupid, hiljem lisandusid ka raudrohusiirup ja õunaäädikas. Praeguseks on Ideafarmi sortimendis üle 100 erineva talutoote, alustades erinevatest siirupitest, äädikatest, joogipõhjadest, keedistest kuni šokolaadideni välja.
Enamus tooraine korjatakse enda talust 13ha maalt ise koos pereliikmete ja tuttavatega.
Talus on lisaks mitusada õunapuud, üle 50 puuviljasordi, palju roosipõõsaid, millest valmistame erinevaid moose, želeesi, äädikaid ja siirupeid.
Mahlad Niliske talust
SIIT SAAME ME mahlad
Adra külas, Harku vallas, Harjumaal tegeleb aiandusega mahetootmise ettevõte, kes kasvatavad õunapuid, pirnipuid, ploome, musta sõstart, punast sõstart ja rabarberit.
Ettevõte majandab mahedalt ja keskkonda säästvalt, tootes puhast toitu.
Murimäe veinikelder
SIIT SAAME ME veinid ja vahuveinid
Murimäe veinikelder asub Lõuna-Eesti kuppelmaastikul, Urvaste kandis, jõe ääres ja mäe künkal, kus terrassilt avanevaid vaateid kirjeldades on tunne justkui viibiks mõnes vana Euroopa veinikasvatuses. Venikeldri eestvedaja on üks erakordselt tubli eesti naine, kelle kireks on valmistada veine kodumaistest marjadest ja puuviljadest nagu valgest sõstrast, õunast, pohlast, ebaküdooniast ja ka kohalikust viinamarjast. Veinitalus on ka oma viinamarjakasvandus. LaSpa Executive Chef Angelica Udekülli isiklikeks lemmikuteks on aga Murimäe veinikeldris valmivad mulliveinid, mis on olnud juba mitmeid aastaid restoran Wicca menüüs.
Kes veel ei ole Murimäele sattunud, tasuks teekond kindlasti ette võtta, seda nii põnevate veinide kui kaunite vaadete tõttu. Murimäe veinid on saanud rida rahvusvahelisi tunnustusi veinihindamise võistlustelt.